De sanna kristna


Trots att de varje dag lever med att antingen bli hotade att bli mördade, vilket också somliga blir, eller att få utstå svår tortyr där man med alla tänkbara och utstuderat onda planer försöker tvinga de som bekänner Jesus Kristus som Herre till att avsvärja sig sin tro, så bär deras liv vittnesbörd om att de aldrig under några som helst omständigheter skulle förneka sin tro.

De jag här skriver om handlar om de tusentals kristna i Syrien, Iran, Irak Gaza, Egypten, Mexico, ja,listan går att göra hur lång och utvidgad som helst om de som är vår tids troshjältar, de som är för goda för den här världen.

Jag har idag avslutat läsningen av boken. Är du kristen ska du dö, av Tom Doyle. Vilket är inte bara en fortsättning på Apostlagärningarna i vår tid, utan som också utmanar en slapp,kall och nästintill död kristendom här i väst med rannsakande frågor som, hur och på vilket sätt skulle vi här förhålla oss till om vi riskerade att för trons skull bli både förföljda, plågade och dödade för det namnets skull?

Och om jag inte så mycket kan be 5 minuter varje dag för mina trossyskon som har gett allt,hela sitt liv till Jesus, hur bevänt ställt är det då med ens tro?

Magnus Malm,har sagt. Det är inte världen som har sekulariserat kyrkan, det är kyrkan som har sekulariserat världen.

Och trots vad Bibelns budskap talar och riktar till kyrkan, att anpassa er inte efter den här världen, efter dess tankebanor, livsmönster, influenser och yttringar,kort sagt om allt det som ständigt och som vi blir präglade av i den här världen med all dess förföriska lockelser och inbjudan till ett liv och en livsföring där vi aldrig blir mätta utan  hela tiden vill vi bara ha mer och mer av något som aldrig någonsin till fullo kan tillfredsställa  insidan av våra liv. Men så fortsätter jakten på lycka i oförtruten ansträngning, allt under och till tonerna av reklamens så förfalskade, markerande och så skoningslösa budskap mot och i riktning till våra själars lust och våra sinnen, där framgång inte mäts efter vilka vi är,utan utifrån vilka vi kan bli,det förutsatt att vi äger eller ser till att införskaffa oss de senaste och mest dyrbaraste prylarna. Det gäller ju att hänga med i sin tid. Statusen räknat till allt det som världen har att erbjuda, men som inte har gjort oss fria, istället har vi blivit dess slav, underkuvade betjänter till att i allt  följa i dess uppgjorda spår. Men vem kunde på fullaste allvar tro och mena på att det var nyckeln till människans frihet?

Att shoppingcentren är vår tids ”andliga tempel” dit folk vallfärdar på söndagarna, i stället för som man gjorde förr, gick i kyrkan på söndagar, så råder inget som helst tvivel om vad som är vår tids största och mäktiga avgud. Men det är en bedräglig avgud och som aldrig kan frälsa eller släcka en aldrig sinande törstig själ.

Men så  har Jesus sagt: Mitt rike är icke av denna världen.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s